Skånes Djurpark

Skånes Djurpark är beläget i Höör mitt i Skåne. Parken har enbart nordiska djur och är världens största inom det området. Skånes djurpark har över 85 djurarter. Några av djuren har tidigare levt i det vilda men det finns även vissa som fötts i parken.

En dag förra veckan tog jag tåget till Höör och sedan vidare med buss till Skånes Djurpark för att spendera dagen där med min kamera. Jag kände att jag inte använt kameran på ett bra tag och att jag behövde leta efter ny inspiration och fotografera något som jag normalt sätt inte brukar fotografera. 

IMG_1930.jpg

När jag kom dit kom jag lägligt till att det var dags för utfodring av djuren, sälarna var först och därefter grävlingarna. 

Jag inspirerades nog mest av kungsörnen med sitt avlånga och skräckinjagande huvud. Grävlingar har jag inte sett tidigare så det var också en upplevelse. 

Först gick jag ett varv och förvånades av hur få djur jag hade sett. Vädret var soligt och varmt, så man fick leta i skuggorna men vissa var ändå svåra att upptäcka. Björnen och vargen missade jag helt tyvärr. Stannade ändå länge vid båda inhägnaderna utan att lyckas lokalisera någon av dom. Sedan gick jag ytterligare ett varv runt parken, och hittade några fler men fortfarande ingen björn eller varg.  

Det blev en lyckad dag i parken med några porträtt rikare, mest nöjd med porträttet på örnen.