FCH - Gävle 8-3

Idag var det match i Helsingborg Arena och lagen som gjorde upp var FC Helsingborg och Gävle i Svenska Superligan i innebandy.

Gävle började starkt och gjorde matchens första mål genom Andreas Dahlkvist. FCH kvitterade kort därefter till 1-1 genom Linus Nordgren. Första perioden slutade 3-2 till hemmalaget, FC Helsingborg. Under andra perioden utökade Helsingborg sin ledning till både 4-2 och 5-2, även dessa mål gjorda av Linus Nordgren.

Linus Nordgren och Daniel Johnsson

I mitten av sista perioden fick bortalaget en straff och det var med spänning som Gälves Sebastian Jonsson-Linderdahl sköt bollen i ribban och ut. Daniel Johnsson gjorde sedan 6-3, 7-3 och 8-3 för Helsingborg. 8-3-målet var dessutom ett zorromål.  Matchklockan stoppades 19:56, då drabbades bortalaget av tre utvisningar på grund av "hårt spel" och även Helsingborgs Jani Kukkola åkte också han ut på utvisningsbänken för "hårt spel". Matchen slutade 8-3 till FC Helsingborg. Kvällens publiksiffra var 783 st.

6 utvisningsminuter för Gävle när klockan stod på 19:56. 

Fotograf: Fredric Berggren//Fredrixzon.se